International Chalet Bouw
 5 redenen om een zorgwoning te kopen

5 redenen voor het kopen van een zorgwoning

Door de vergrijzing en toenemende druk op de verzorgingstehuizen kiezen steeds meer mensen ervoor om de zorg wat dichter bij huis te halen. Daarnaast zit ook niet iedereen op de lange wachttijden voor een plek in het verzorgingstehuis te wachten. Het liefst wil men gewoon in de buurt van zijn of haar dierbaren blijven. Een mantelzorgwoning is daarin een uitstekende optie om (intensieve) zorg te bieden aan naasten. In deze blog belichten wij 5 belangrijke voordelen van een zorgwoning kopen:

1. Altijd dichtbij uw dierbaren

Met een zorgwoning op uw eigen terrein of nabije omgeving bent u altijd dicht bij uw zorgbehoevende naaste(n). Dit biedt u de mogelijkheid om meer zorg en ondersteuning te bieden. U kunt beter een oogje in het zeil houden en helpen met dagelijkse taken. Ook is een voordeel dat de zorgbehoevende gemakkelijk bij uw huis naar binnen kan om aan te schuiven voor eten of wat gezelligheid. 

2. Een investering voor de toekomst

Een alternatief van het kopen van een mantelzorgwoning is uiteraard om naar een verzorgingstehuis gaan. Echter betaalt u hier tegenwoordig vrij forse bedragen voor. Het kopen van een zorgwoning is een eenmalige investering die vaak tientallen jaren meegaat en een hoge restwaarde behoudt. U kunt ervoor kiezen om de woning na verloop van tijd ook weer te verkopen, waardoor de investering waarde behoudt.

3. Mantelzorgtaken vergemakkelijken

Als mantelzorger kunt u profiteren van een zorgwoning door tijd te besparen op alle zorgtaken. Vaak wordt ervoor gekozen een zorgwoning in de tuin of in de directe omgeving van het huis te plaatsen. Deze korte afstand maakt het makkelijker om te helpen met koken, aankleden, medicatie innemen en andere dagelijkse activiteiten. Ook kunt u beter toezicht houden

4. Langere zelfstandigheid

Wanneer uw dierbaren verder weg wonen, wordt vaak eerder gekozen voor een verzorgingstehuis, maar waarom eigenlijk? De zorgwoningen van International Chaletbouw kunnen op maat gemaakt worden en kunnen we dus naadloos laten aansluiten bij de behoeften van de zorgbehoevende. Zo kunnen we rekening houden met speciale voorzieningen zoals drempelvrije toegang, aangepaste badkamers en lagere keukens. Hierdoor kan men langer op zichzelf blijven wonen. 

5. Verminderen van eenzaamheid en sociale isolatie

Eenzaamheid en sociale isolatie zijn, met name in zorginstellingen, helaas veelvoorkomende problemen onder ouderen. Door te wonen in een mantelzorgwoning op hetzelfde terrein of directe omgeving kunnen ouderen hieraan ontsnappen. Regelmatig contact, spelletjes spelen of samen koken zorgt voor sociale verbondenheid en draagt bij aan het mentale welzijn

Lijkt het kopen van een mantelzorgwoning u wel wat?

Plan dan gerust een vrijblijvende afspraak of neem contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek voor de mogelijkheden.

Inspiratie uit enkele van onze eerder gebouwde zorgwoningen ⤵

De mantelzorgwoningen van International Chaletbouw:

  Worden comfortabel en compleet ingericht

  Bepaal zelf de indeling en inrichting van de zorgwoning zodat deze qua functionaliteit voldoet. 

  Worden door ons geleverd en aangesloten

  Na de gezamenlijke eindcontrole plaatsen wij de woning op locatie inclusief aansluiting. 

  Kunnen door ons worden onderhouden

  Naast het bouwen en leveren van zorgwoningen bieden wij ook service- en onderhoudscontracten aan.